איך לבחור ביטוח מבנה?

ביטוח מבנה

רכשתם דירה? בשעה טובה! עוד בטרם תפרקו את הארגז הראשון, תזמינו את מעצב הפנים ותשנו את כתובת המגורים. אתם תדרשו לבטח את הנכס שלכם באמצעות פוליסת ביטוח, הנקראת גם: פוליסת ביטוח מבנה. מהם שלושת הנושאים המרכזיים שמומלץ לבחון בטרם רכישת הפוליסה? וכיצד תוכלו להבטיח שרכשתם את הפוליסה הטובה ביותר? הכל לפניכם במאמר הבא.

מה כולל ביטוח מבנה ולמה כדאי לשים לב?

פוליסות רבות בשוק מתייחסות לביטוח המבנה הכולל כיסויים לפריטים הקבועים בדירה כגון: ארונות המטבח, דלתות, חלונות, ויטרינות, משטחי עבודה, מערכות לחימום מים, קירות וכלים סניטריים
וכן כיסויים לפריטי התכולה בדירה, לרבות: מכשירי חשמל, פרטי ריהוט שונים וחפצים יקרי ערך.
הכיסויים מבטיחים שבמקרה של: גניבה, שריפה, או כל נזק שנגרם למבנה תוכלו לשוב למסלול החיים במהרה.

בטרם רכישת פוליסת ביטוח מבנה, חשוב לבחון האם קיימת התייחסות לנזקי צד ג' (כיסוי עבור נזקים לרכוש ולגוף) שנגרמו לאורחים או לשכנים? כדי שבמקרה של תאונה, נפילה או החלקה תהיו מכוסים פני כל תביעה. כמו כן, בדקו האם קיימת מסגרת ביטוח המבנה יחד עם ביטוח התכולה? האם ניתנת כהרחבה נפרדת? ומה קורה במידה ולא מעוניינים לרכוש ביטוח תכולה?

בתים רבים סובלים מעובש ורטיבות, לעיתים הדבר לא נראה בעת הרכישה ומתגלה בעונת החורף עם בוא הגשמים. חשוב לוודא, שפוליסת הביטוח שלכם מכסה את:  נזקי המים, הצנרת, דליפות מהגג, מרזבים, רטיבות ועובש הדורש איטום. מכשירים אלקטרוניים יקרי ערך מאכלסים את קירות הבית, ומנעימים את הזמן. חשוב לוודא, שפוליסת הביטוח שלכם מכסה גם אותם. הבנייה הצפופה בערים, זעזועים טקטוניים, בלאי ורטיבות יוצרים לפעמים נזקים למבנה עד שנעשה לא ראוי למגורים. במקרים אלו, חשוב לברר מבעוד מועד, מהו גובה הפיצוי לו אתם זכאים? ומה פרק הזמן שהוא מכסה? ישנם ביטוחים המציעים החזר משכנתה לפרק זמן של כשניים עשר חודשים יחד עם תשלום שכר דירה לפרק זמן של שמונה עשר חודשים. מדובר בחיסכון של עשרות אלפי שקלים, אותם ניתן לממש רק באמצעות בחירה נכונה של פוליסה.

דגשים בנושא ביטוח דירה

רבים מהבתים המשותפים בישראל, נבנו בשנות החמישים והשישים של המאה הקודמת. חלקם סדוקים, ודייריהם ממתינים לתכניות עתידיות לחידוש עירוני. בתים אלו, יותר מאחרים חשופים לנזקים ועומדים בפני הריסה. בטרם רכישת הפוליסה, חשוב לבחון, האם קיימת התייחסות לנזקים הנוצרים למבנה בעת רעידות אדמה? האם קיים שיפוי המתייחס לבית המשותף? ומה גובה הנזק המינימלי שהוא מכסה? (ישנם ביטוחים, המעניקים כפל פיצוי, כאשר הנזק למבנה עומד גם על שבעים אחוזים) מלבד מקרי רעידת אדמה, כדאי לבחון האם ניתן לממש את פוליסת ביטוח מבנה גם במקרה של שריפה, פריצה או נזק בזדון? האם יש כיסוי כספי במקרה ומדובר בדירה שאינה ראויה למגורים? וכן האם קיים סעיף בפוליסה, המתייחס לתשלום חלקו של המבוטח לנזק הנגרם ברכוש המשותף בבניין המגורים.

מהי פוליסת ביטוח גמישה?

פוליסה גמישה מאפשרת לכל אדם לבנות את הכיסויים הנדרשים לו באופן פרטני. פוליסות גמישות מאפשרות חיסכון של אלפי שקלים בשנה ונותנות כיסוי למה שהלקוח חש שהוא באמת צריך. דיירים בבתי מגורים משותפים ישנים, ייהנו מביטוח מבנה גמיש שגם מתייחס לנזקי מבנה ברכוש המשותף, לרבות גרמי מדרגות ומעליות ונותן מענה לנזק באחוז נמוך יחסית.

חברות הביטוח מאפשרות לרכוש את פוליסת המבנה יחד עם פוליסת התכולה לקבלת הגנה מקסימלית, כאשר את רכיבי הפוליסה מרכיב בעל הפוליסה בעצמו ובהתאם לצרכים. פוליסות גמישות מציעות סעיפי הטבה, שבדרך כלל אינם ניתנים בחינם כמו: כיסויים מלאים להחלפת מנעולים, ואפילו תשלום לפורץ במקרה ואין דרך להיכנס לבית.

לסיכום, עסקת רכישת דירה, היא העסקה המשמעותית ביותר שמבצעים אנשים במהלך חייהם. בין אם מדובר על דירה בבניין מגורים ישן המיועד לשיפוץ או הריסה ובין אם מדובר על דירה חדשה מהקבלן, עליה נדרש בעל הדירה לבטח את הדירה בביטוח מבנה.
ביטוח מבנה איכותי חוסך כסף רב ונותן מענה לכל תקלה או נזק הנגרמים כתוצאה: מבלאי, אירוע לא טבעי או נזק שנגרם בזדון. חשוב לבחון את כיסויי הביטוח לגורמי צד שלישי וכן את רמת גמישות הביטוח על מנת להבטיח פוליסת ביטוח המותאמת באופן אישי אשר תיתן מענה מירבי בשעת הצורך.

יצירת קשר מהירה

רוצים לשמוע על דירות נוספות?

העיר

הנכסים

רוצים לדעת כשיש נכס חדש למכירה?

השאירו את המייל שלכם ונדאג לשלוח לכם עדכון רק כשיש נכס חדש באוויר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן